Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Εισαγωγή

Γεια σας!!!
Δημιουργήσαμε αυτό το blog με σκοπό να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε στις εξόδους μας στην Κύπρο!
Αυτό που εννοώ είναι ότι θέλουμε να επιβραβεύσουμε (με την γνώμη μας) τα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Κύπρο που έχουν καλό φαΐ, και δεν σου κόφκουν την κκελλέ αλλά και να κατηγορήσουμε τα υπόλοιπα που νομίσαν ότι είμαστε στο Λονδίνο και με το να σου βάλλουν ένα βούκκο φαΐ και να πληρώνεις τον κούκο αηδόνι είναι gourmet!!!

Αρχοντικό Παπαδοπούλου

Μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες που έκανα για να πάω Κυριακή μεσημέρι, έβαλα νερό στο κρασί μου και είπα να πάω Σάββατο βράδυ!
Πήρα για να κάνω κράτηση και η κοπελιά στο τηλέφωνο ήταν απόλυτα ευγενική (καλαμάρα ήταν), και μου εξήγησε με το νι και με το σίγμα που είναι το αρχοντικό Παπαδοπούλου στον Κόρνο!
Φτάνοντας στο κέντρο του χωριού είναι ένα ωραίο σπίτι, όντως είναι αρχοντικό, που πραγματικά το θαυμάζεις.
Με το που μπαίνουμε μας συνοδεύουν στο τραπέζι μας και παίρνουνε τα σακάκια μας.
Ο χώρος μέσα είναι πολύ ωραία διακοσμημένος.

Στο ψητό!

Παραγγείλαμε:

για ορεκτικό:
Ραβιόλες με γέμιση χαλλουμιού και μαρμελλάδας
και
Τυροκατεΐφη

για κυρίως
Στέικ
και χοιρινό γεμιστό με χαλλούμι

Για το στέικ η gaga (η συνοδεία μου) το παράγγειλε medium και της λέει η γκαρσόνα Α ότι με τον τρόπο που το ψήνει ο μάγειρας έχει πολύ αίμα! οκ το παράγειλε medium to well!

Μας γεμίσανε τα ποτήρια μας με νερό (που δεν παραγγείλαμε αλλά το πληρώσαμε)
και μας φέρανε και το κρασί!

Μετά από λίγο έρχονται τα ορεκτικά:
ένα τεράστιο πιάτο που είχε μέσα 4 (ΤΕΣΣΕΡΙΣ) ραβιόλες με το σως φρέσκας κρέμας, και 3 κομματάκια τυροκατεΐφη στο μέγεθος των λιβανέζικων γλυκών!
Μόλις τα είδα εγύρισεν μου γιατί οι ραβιόλες ήταν €10 και το τυροκατεΐφη €8.50

Άτε εφάμεν τα και εκρύψαμεν!
Ήταν γευστικότατα όμως!

Μετά από λίγο έρχετε και το main!
Το στέικ δεν είχε ίχνος κοκκινίλλας και ήταν κατακρουσμένο!
Η gaga επήρεν τζ'άψεν!!!
Αφόυ έφαγε λίγο το είπε της γκαρσόνας Α ότι δεν ήταν έτσι που το ήθελε και τη ρώτησε αν ήθελε να της κάνει άλλο! ( ε εγώ ήταν να κάτσω να καρτερώ;;;;)
Της είπε όχι!!

Το δικό μου το χοιρινό δεν ήταν πολύ μαλακό αλλά με το χαλλούμι και το σως μαρμελλάδας έσασε!!

Έρχεται και ο λογαριασμός €85
και μόλις που χορτάσαμε (η gaga δεν νομίζω να χόρτασε γιατί άφησε το μισό στέικ στο πιάτο)
Το κρασί ήταν €20

That's all folks

11 σχόλια:

  1. Αυτό με το νερό στο ποτήρι σας,σύστημα που το ξεσήκωσαν αρκετά μέρη,όχι μόνο στην Κύπρο.
    Και όχι,δεν είναι νεράκι του Θεού αλλά του λογαριασμού. :/

    για τις τιμές και το στέικ...μπρρρρρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι στον Κόρνο, στο κέντρο του χωριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιλαμβάνομαι το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει 3 αστέρια Michelin ;;;;

    Πί Ές: Ο μάγειρας έχει δικό του τρόπο ψησίματος για το medium;;; WTF;;;; Έπρεπε να του το έστελλες πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή ιδέα το σάητ! πως μπορούμε να αναρτήσουμε δικές μας κριτικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. exo mia aporia... giati xreonoun XS merides gia XL??? Iparxoun kalitera estiatoria me pio logikes times

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μονο Michelin που μπορεί να έχει εστιατόριο στην Κύπρο εν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του μάγειρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω μια απορία Φάουσα μου. Γιατί πιερώνεις κοπέλα μου; Τα περιστατικά στο Fridays και Αρχοντικό Παπαδοπούλου ήταν απαράδεκτα! Αδιανόητο: να σου φέρουν τα αποφάγια τζιαι να τους πιερώσεις; Ή να σας φέρει η άλλη στο Αρχοντικό νερό τζιαι να το χρεώσει; Εζητήσετε το; Δυστυχώς, πραγματικά δυστυχώς, στην Κύπρο υπάρχει μια μόνιμη τάση για εκμετάλλευση της μάζας μέσω την απλών, καθημερινών απολαύσεων της ζωής μας, όπως: ένα καλό φαγητό σε ένα εστιατόριο, ένα ποτό, ένα ωραίο ποιοτικό live. Speak out! Εν τζαιρός να πατήσουμε λλίο πόδι σε τούντους θρασύτατους επιχειρηματίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. edw cypriot and proud pali. An kai thelw na paw akousa ine xalia, overpriced k apotiximeni prospathia gia elliniki gourmet kouzina. opws ke na 'xei, na min exoume apopsi??

    ΑπάντησηΔιαγραφή