Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δυόσμος και Κανέλα

Από την πρώτη φορά που είδα αυτό το υπερχαριτωμένο μαγαζί στην Ονασαγόρου είπα "αυτό θέλω να το δοκιμάσω!". Επιτέλους, κάτι διαφορετικό στην παλιά πόλη! Ωραίες οι ταβέρνες, καλά τα μεζεδάκια, τα λαχματζιούν του Άβο τέλεια (σε άλλο ποστ τούτο) αλλά μερικές φορές θέλεις απλώς να νιώσεις τούτο το χαλαρό αίσθημα, να νομίσεις ότι εν είσαι στη Λευκωσία τζιαι να μεταφερθείς για λλίο στο Παρίσι ξέρω γω! Πράγμα που σχεδόν νιώθεις: τα ρετρό τραπεζάκια κιγκαλερίας, οι παλιές διαφημίσεις στους τοίχους, τα πολύ χαριτωμένα αντικείμενα διακόσμησης από ύφασμα (νομίζω πως πωλούνται κιόλας), τα παλιά βιβλία, τα μεγάλα ρολόγια, όμορφα! Φυσικά μετά βλέπεις την ταμπέλα από το Καζίνο απέναντι και ξενερώνεις αλλά τι στο καλό, μπορείς απλώς να γυρίσεις την καρέκλα σου και να βλέπεις μέσα!

Ο κατάλογος δεν είναι πολύ μεγάλος, έχει όμως κάτι για τον καθένα που θέλει ένα ελαφρύ γεύμα: λίγα μακαρόνια,λίγα κανελόνια, λίγη σαλάτα, λίγο κοτόπουλο, σαντουιτσάκια, κις λορέν, ωραία γλυκάκια και τέτοια.
Πήγα μόλις άνοιξε πέρσι το καλοκαίρι προς Σεπτέμβριο και παράγγειλα τα κανελόνια με τα τυριά. Τα γκαρσόνια ευγενέστατα, μου έβαλαν και όσο έμεινε στο τάπερ να το πάρω σπίτι (μεν ακούσω κανένα να λαλεί ότι εν χωρκάτικο, είναι τιμή σε οποιοδήποτε εστιατόριο να τους ζητήσεις να το πάρεις σπίτι!). Πήγα μια άλλη φορά πριν 3-4 μήνες με τη μάμα μου, τη θεια μου και την αδερφή μου, η μια παράγγειλε τα μακαρόνια με τον σολωμό, πήραμε ένα cheese platter και δύο σαλάτες. Τα δοκίμασα όλα. Πολύ καλά ποιοτικώς, αν και τα μακαρόνια θα μπορούσε να ήταν λίγο περισσότερο al dente. Πήγα ξανά με τις φίλες μου: η μία παράγγειλε τα μακαρόνια με το σολωμό, η άλλη τα μακαρόνια με το πέστο κόλιανδρου, η άλλη τα μακαρόνια με τις μελιτζάνες, η άλλη τα κανελόνια, η άλλη μια σαλάτα. Πήγα ξανά με την αδερφή μου και τα ταίρια μας, ο ένας πήρε τα μακαρόνια με το πέστο, η άλλη με το σολωμό, ο τρίτος μια σαλάτα και ένα κις. Νομίζω καταλαβαίνεις πού το πάω, έτσι; Πολύ καλή ποιότητα, μ'αρέσει που πουλάνε και ντελικατέσεν προϊόντα μέσα (λίγα ακριβά βέβαια, αλλά αυτά έχουν τα ντελικατέσεν, ειδικά τα εισαγόμενα) αλλά ρε παιδιά, μια μικρή ανανέωση στο μενού δε βλάφτει!! Εγώ προσωπικά τα δοκίμασα σχεδόν όλα τα φαγητά στο μενού, ειτε έχοντάς τα παραγγείλει εγώ είτε από τα πιάτα των άλλων που πάμε μαζί. Ε κανεί! Προσωπικά νιώθω ότι δεν έχω λόγο να ξαναπάω αν δεν αλλάξουν κάπως το μενού τους διότι δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα άλλο. ΑΛλά εσείς που δεν το έχετε δοκιμάσει, να το κάνετε πάραυτα και να πάτε και δυο και τρεις φορές, αξίζει. Ούτε είναι ιδιαίτερα ακριβό, εμείς με φαγητό και κρασί πληρώσαμε περίπου 20 ευρώ το άτομο.

8 σχόλια:

  1. Οι ραβιόλες με σπανάκι και τυρί και σάλτσα ντομάτας (φαντάσου ότι δεν μου αρέσει καν το σπανάκι) είναι απλά υπέροχες.
    Το άλλο που μου έκαμε εντύπωση αν και παραδέχομαι ότι είμαι ανίδεη που κρασιά, ήταν ότι εζητήσαμε ένα κρασάκι ελαφρύ σε γεύση καθώς το πολύ ξηρό δεν το μπορώ εγώ, και συνέστησαν κάτι ακριβώς στο όριο της δικής μου προτίμησης και των άλλων!
    Όλοι ικανοποιημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδοκίμασα και εγώ τα ραβιόλι με σπανάκι και πράγματι ήταν αρκετά καλά αν και είμαι ιδιότροπη!

    το μέσα εν ωραίο να κάτσεις..το έξω not so much..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mou myrizei plirwmeni diafimisi... ts ts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επία τζαι εγω μες τες γιορτές που ήμουν Κύπρο! Αρεσεν μου πάααρα πολλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. simfono... great place to eat idiaitera mia iliolousti imera, na kathiseis e3o kai na apolapseis ena oraio potiri krasi me ena piato makaronia... nomizo tha to 3anaepiskepto sintoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο φαγητό πολύ ωραία η τοποθεσία του στο κέντρο της Λευκωσίας.Αλλά απογοητεύτηκα πολύ με την εξυπηρέτηση όχι από όλα τα γκαρσόνια αλλά από τον υπεύθυνο του μαγαζιού ο οποίος είναι θρασύς με τους πελάτες,ειρωνικός και αγενής. όταν ζητήσαμε περισσότερες καρέκλες για κάποιους που άργησαν να έρθουν και αφού είχαμε δεί ότι υπήρχαν 2-3 κενά τραπέζια μόνο που δεν μας έβρισε και ρώτησε και με απαίσιο τρόπο αν πρόκειται να παραγγείλουν φαγητό ή τζαμπα θα φέρει τις καρέκλες.Εννοείται πως τα παιδιά λόγο του τρόπου του πήραν απλά κάτι να πιουν και μετά όταν του είπαμε πως θα μείνουν στο ποτό μόνο θύμωσε. Εννοείται πως δεν πρόκειται να το ξανα επισκεφτώ αν πρόκειται να φοβάμαι πως θα αντιδράσει ο υπεύθυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε ανώνυμε κατα την γνωμη μου εισε υπερβολικός και στα 2 δημιοσιέυματα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο. Μόλις επέστρεψα από το συγκεκριμένο μαγαζί και η συμπεριφορά του ενος από τα γκαρσόνια (δεν ξέρω αν ήταν ο υπεύθυνος) ήταν απαίσια. Είναι πολύ ωραίος χώρος, καταπληκτικό φαγητό αλλά πολύ κακή ενέργεια. Προσωπικά μετά από το αποψινό δεν θα πάω ποτέ ξανα.
    Αράχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή