Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Artisan's burgerbar

Έμαθα για αυτόν τον νέο τόπο μέσα από μια νέα ιστοσελίδα, πολλά υποσχόμενη στον τομέα της κριτικής (δεν την βλέπουμε ανταγωνιστικά, βεβαίως βεβαίως, μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι!). Πήγα και μου άρεσε πάρα πολύ! Ήταν πράγματι κάτι που έλειπε από τα κυπριακά δεδομένα: ένα γκουρμέ μπεργκεροεστιατόριο, όπως αυτά του Λονδίνου που θυμάμαι και μου τρέχουν τα σάλια.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η εξυπηρέτηση πολύ καλή, να υπογραμμίσω πως μονο μία σερβιτόρα δεν μιλούσε ελληνικά (σημαντικότατο για μένα) αλλά και πάλι κατάλαβε τι της είπα όταν της ζήτησα "το λογαριασμό", συνοδεία της γνωστής κίνησης με το ένα χέρι να "γράφει" στην παλάμη του άλλου. Ο σερβιτόρος που μας έφερε τα πιάτα για το ορεκτικό (μια πολύ καλή σαλάτα με κοτόπουλο, τυρί μπρι και σάλτσα μούρων-λίγο ξινούτσικη για τα δικά μου γούστα αλλά πολύ καλή πάραυτα), δεν τα άγγιξε, αλλά τα έπιασε με την πετσέτα για να μας τα δώσει.
Ο ιδιοκτήτης πολύ φιλικός, μας έδωσε διάφορες πληροφορίες σχετικά με το κρέας (το φέρνουν φρέσκο από την Αμερική το βοδινό, αν θυμάμαι καλά) και το πώς το μαγειρεύουν (μίντιουμ προσαρμοσμένο στα κυπριακά δεδομένα), ενώ οι παραγγελίες μας δεν άργησαν πολύ να φτάσουν. Πραγματικά πολύ ζουμερό το μπιφτέκι, έχεις να επιλέξεις και ανάμεσα σε τρία διαφορετικά ψωμάκια και ένα συνοδευτικό. Εμείς παραγγείλαμε πουρέ (δεν το δοκίμασα), πατάτες τηγανιτές όμως κατά λάθος μας έφεραν τσιπς γλυκοπατάτας που δεν άρεσαν σε όλες, και λαχανικά σχάρας, με τριών ειδών πιπεριές και μελιτζάνα, η οποία όμως ήταν αρκετά άψητη.
Το μόνο κακό ήταν ότι εξαφανίστηκε πριν προλάβω να πιω ολόκληρη τη μπύρα μου! Φαίνεται πως πεινούσα ιδιαίτερα γιατί οι άλλες χόρτασαν και έσπασαν και μου έδωσαν και από το δικό τους!
Στο τέλος, παραγγείλαμε και δύο επιδόρπια δία πέντε, πολύ καλά και τα δύο, ειδικά το σουφλέ άσπρης-μαύρης σοκολάτας.
Σε γενικές γραμμές: θα ξαναπάμε!

4 σχόλια:

  1. είναι στη λίστα μου ήδη. ευχαριστώ για το ριβιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα πολυ ποπουλαρ τουτο το μπεργκερ μπαρ τελικα! εδώ συπριοτ εντ πραουντ, συχγαρητηρια για το καινούριο μπλογκ! θελουμε κι αλλα εδωμέσα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ιδιοκτήτης είναι βιδωμένος και ψυχωτικός με την ποιότητα. Νομίζω το στοίχημα είναι η διάρκεια παροχής ποιοτικών υπηρεσιών και προϊόντων, πράγμα που νομίζω ότι θα τα καταφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις επέστρεψα από το Artisans. Δοκιμάστε το Νο 3, Burger με πέστο μοτσαρέλλα κτλ. Πραγματικά τα Μπένιγκανς, Φράιντεις κτλ με πολύ αναίδεια δηλώνουν ότι κάνουν Μπέργκερς.

    Το Άρτισανς είναι the real deal

    ΑπάντησηΔιαγραφή